FC Utrecht geeft voorsprong weg tegen Heerenveen: 'Als je zorgvuldiger bent win je hier' (2024)

Rick van Manen

17 augustus, 18:39 8 minuten leestijd

FC Utrecht geeft voorsprong weg tegen Heerenveen: 'Als je zorgvuldiger bent win je hier' (2)

Utrecht - FC Utrecht is er niet in geslaagd om ook de tweede wedstrijd van het seizoen te winnen. In Friesland kwam het tegen Heerenveen niet verder dan 1-1. Ole Romeny maakte tegen zijn oude club de openingstreffer. Jacob Trenskow maakte diep in de wedstrijd de verdiende gelijkmaker.

Luister terug: De hoogtepunten van Heerenveen - FC Utrecht

"Zij wilden met veel risico opbouwen. Wij wilden dat afstraffen", legde FC Utrecht-trainer Ron Jans het speelplan uit. "Aan het begin ging dat heel goed, maar daarna werden we teruggedrongen. Aan beide kanten was het rommelig en chaotisch."

FC Utrecht kende een droomstart in Heerenveen. In 3e minuut kreeg het de eerste hoekschop van de wedstrijd. Die belandde bij Aaronson. De Amerikaan gaf voor met buitenkant rechts waarna Heerenveen kansloos was op de inzet van Romeny.

Ron Jans: 'Rommelig en chaotisch'

Afgekeurde goal

Heerenveen wilde ultra aanvallend voetbal spelen en daar maakte FC Utrecht dankbaar gebruik van. In de 10e minuut Toornstra stuurde Aaronson diep en die schoof de bal beheerst in de verre hoek. Lang bleef de 0-2 niet op het scorebord staan. De VAR keurde de goal af. Toornstra stond centimeters buitenspel.

"We hadden ze liggen, jammer dat die goal afgekeurd wordt", vond aanvoerder Nick Viergever. "Daarna gingen we steeds makkelijker de bal inleveren. Ik denk als je de wedstrijd gaat terugkijken je moet concluderen dat we er veel meer konden uithalen."

Nick Viergever: 'Als je zorgvuldiger bent win je hier'

Het eerste wapenfeit van Heerenveen kwam pas in de 23e minuut. Horemans maakte een fout waar Brouwers bijna van profiteerde. Barkas redde op de inzet van de oud-FC Utrecht speler.

Aan beide kanten rommelig en chaotisch

Vlak voor rust kreeg Heerenveen nog een enorme kans op de gelijkmaker. Sebaoui kon vrij inschieten, maar mistte. Vlak daarna wist Romeny tot twee keer toe niet te scoren op een voorzet van Van der Hoorn.

FC Utrecht speelt met vuur

In de tweede helft was Heerenveen al snel gevaarlijk. Karlsbakk probeerde een voorzet binnen te glijden, maar kwam een teennagel tekort.

Invaller Noah Ohio had mooie woorden voor de Friezen: "Heerenveen deed de opbouw heel goed. Dat gaat nog mooie dingen doen dit seizoen als het zo blijft spelen."

Noah Ohio: 'Tot de afgekeurde goal ging het goed'

In de 82e was het toch raak. Viergever gaf een slechte pass en vier anderen stonden te slapen waarna Trenskow gelijk maakte. "Ik maak een verkeerde keuze en dan komt hij met geluk via mijn rug bij de speler. Hier moeten we van leren. De gelijkmaker was wel terecht", vond Viergever. "Maar als je zorgvuldiger speelt win je hier."

"Tot de afgekeurde goal ging het goed", blikte Ohio terug op de wedstrijd. "Daarna werden we heel slordig. Dat ze uiteindelijk gelijkmaken is terecht te noemen."

(later meer)

HEERENVEEN - FC UTRECHT 1-1

3' Ole Romeny (0-1)
82' Jacob Trenskow (1-1)
Scheidsrechter: Makkelie

Liveblog

94' Het is afgelopen het is 1-1 geworden en daar mag FC Utrecht blij mee zijn.

93' Köhlert neemt hem. Viergever kopt hem omhoog. Het schot uit de tweede lijn dat volgt gaat over.

93' Heerenveen krijgt een vrije trap op een gevaarlijke plaats.

90' We krijgen vier minuten blessuretijd.

82' Nu is het toch raak. FC Utrecht geeft cadeatjes weg. Viergever geeft een slechte pass en vier man staat te slapen en dan maakt Trenskow gelijk.

76' Vierde hoekschop voor FC Utrecht nu. Levert niets op.

71' Heerenveen blijft de druk opvoeren. Toch voorspelt analist Robby Alflen op de stream dat zodadelijk de 0-2 gaat vallen. 'Heerenveen combineert leuk, maar veel levert het niet op. De ruimte wordt steeds groter. FC Utrecht gaat daar gebruik van maken'.

70' Makkelie is inmiddels aan beide kanten flink met kaarten aan het wapperen. Jans is het meest recente slachtoffer.

66' Jans grijpt in. Ohio en Bozdogan komen erin. Min en Engwanda gaan eruit.

59' En nu weer een redding van Barkas. De gelijkmaker hangt in de lucht.

58' Op de lat! Heerenveen verdient de gelijkmaker, maar het aluminium voorkomt dat. Het schitterende schot was van invaller Trenskow.

52' De eerste grote kans van de tweede helft is voor Heerenveen. De inglijdende Karlsbakk kwam een teennagel tekort om te scoren.

46' De tweede helft is begonnen.

45'+3 Het is rust. FC Utrecht leidt met 'slechts' 0-1.

45'+2 Mega kans voor FC Utrecht. De vrije trap belandt op het hoofd van Van der Hoorn. Hij bereikt Romeny en die weet in twee instanties niet te scoren.

44' O, wat een kans voor Heerenveen! Olsson kan de bal net binnenhouden en Sebaoui kan vrij inschieten, maar mist.

42' FC Utrecht krijgt een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Dit kan gevaar opleveren. Helaas, Toornstra vuurt recht in de handen van de keeper.

40' Beide teams weten de laatste minuten geen fatsoenlijke aanval op poten te krijgen.

33' FC Utrecht heeft gas teruggenomen alsof het zonder al te veel energie te verspillen de rust wil halen. Daardoor komt Heerenveen meer in de wedstrijd.

23' Kans voor Brouwers na een fout van Horemans. Barkas redt. Het gebeurt allemaal onder een luid applaus in de 23e minuut ter nagedachtenis van een Friese supporter die slechts 23 jaar heeft mogen worden.

17' Van Persie probeert met Heerenveen Manchester City-voetbal te spelen, maar FC Utrecht zet zo hoog druk dat het niet werkt. Daarnaast laten de Friezen enorm veel ruimte liggen in de rug. Mogelijkheden dus voor FC Utrecht.

14' We wachten nog steeds op een herhaling waarop duidelijk te zien is of het buitenspel was. Aaronson was het in ieder geval niet. Misschien Toornstra die de pass gaf.

Luister terug: FC Utrecht scoort, maar de VAR keurt hem af

12' De goal wordt afgekeurd wegens buitenspel.

10' GOAL!!! Het is 0-2. Een droomstart. Aaronson is weg over de linkerkant en schuift hem beheerst in de verre hoek.

9' We gaan langzaam richting de tiende minuut. Heerenveen staat enorm onder druk door een ontketende Engwanda die de ene bal na de andere onderschept.

4' Wat een bliksemstart van FC Utrecht. En voor Romeny een superstart van het seizoen. De oud-Heerenveen speler heeft al twee goals gemaakt.

Luister terug: FC Utrecht komt op 0-1

3' GOAL!!! De hoekschop gaat iedereen voorbij. Aaronson neemt aan en geeft scherp voor. Romeny tikt binnen.

2' De eerste corner van de wedstrijd is voor FC Utrecht.

1' De bal rolt in Friesland. Heerenveen en FC Utrecht zijn begonnen!

Opstellingen

Heerenveen: v.d.Hart; Hall, Kersten, Bochniewicz, Köhlert; v.Ee, Brouwers, Olsson; Al-Saed, Karlsbakk, Sebaoui.

FC Utrecht: Barkas; Horemans, v.d.Hoorn, Viergever, El Karouani; Iqbal, Engwanda, Toornstra; Romeny, Min, Aaronson.

Warmlopen

- Heerenveen won 15 van zijn 32 eerdere thuisduels met Utrecht. Dat zegevierde negen keer en bleef de laatste negen edities ongeslagen.

- Vorig seizoen won Utrecht met 3-2 na een 3-0 voorsprong. In augustus 2014 hield Heerenveen de punten voor het laatst in Friesland,hattrick Uth: 3-1.

- Van Persie verloor zijn eerste duel in de eredivisie als coach (1-0 bij Ajax). Utrecht begon de competitie met een 1-0 thuiszege op PEC Zwolle.

'Ploeg straalt onder Van Persie energie uit'

"Ik vind dat er heel veel frisheid afstraalt", zegt FC Utrecht-trainer Ron Jans over het Heerenveen van Van Persie. "Het elftal straalt meer energie uit dan de laatste jaren, waar het allemaal wat bedachtzamer was. Nu willen ze naar voren voetballen, ze willen druk zetten. Je krijgt veel leukere wedstrijden. Ik denk dat het voor de toeschouwers veel leuker is, en als trainer ben je toch ook een toeschouwer."

Maar een trainer is niet alleen toeschouwer. Hij wil ook winnen. De vraag is dus of het Heerenveen nieuwe stijl de winstkansen van FC Utrecht groter maakt. "Dat durf ik niet te zeggen, ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat het heel erg aan elkaar gewaagd is." Dat verwacht ook Jens Toornstra, die bij Feyenoord ploeggenoot was van Robin van Persie. "Ik ken hem vooral als speler en niet als trainer. Maar hij zal zijn ploeg heel erg vanuit het voetballende willen laten spelen. Dat heb ik toen hij jeugdtrainer was bij Feyenoord ook van hem gezien."

Jens Toornstra speelt tegen oud-ploeggenoot Robin van Persie

FC Utrecht doet het de laatste jaren goed tegen Heerenveen. Vorig jaar won de Friese ploeg in de Galgenwaard met 2-0, de zeventien wedstrijden daarvoor eindigden ofwel in een gelijkspel, ofwel in een zege voor FC Utrecht. "Heerenveen ligt ons normaal gesproken wel, maar dat zegt niks", vindt Jens Toornstra. "Maar ik hoop wel dat het zo blijft."

Booth

Bij FC Utrecht ontbrak Taylor Booth op de vrijdagtraining. "Hij heeft wat darmklachten. We weten allemaal dat je best snel kunt herstellen als je iets verkeerds gegeten hebt en het komt er weer uit", zegt Ron Jans. "Ik verwacht dat hij er bij is. Afgelopen maandag in de oefenwedstrijd heeft hij in de hitte 80 minuten gespeeld, dus in een normale situatie moet hij richting de 90 minuten kunnen."

Ron Jans blikt vooruit op Heerenveen-FC Utrecht

Wie zeker nog niet van de partij is, is Yoann Cathline. De van Almere City overgekomen aanvaller is op de weg terug na een blessure en traint nog apart van de groep..

Ook Isac Lidberg is er niet meer bij. De Zweedse aanvaller is vertrokken bij FC Utrecht. Of hij de laatste mutatie zal zijn in deze transferperiode is de vraag. "Ik denk dat er voor 1 september nog wel wat gaat gebeuren." Een van de dingen die kunnen gebeuren is de terugkeer van Oscar Luigi Fraulo, die volgens Duitse media opnieuw verhuurd zal worden door Borussia Mönchen Gladbach. "Als ik moet reageren op alles wat op internet staat heb ik daar een dagtaak aan. Ik zeg daar niets over", aldus Jans.

RTV Utrecht doet live verslag van alle wedstrijden van FC Utrecht. Via onze app en website kun je de hele wedstrijd live luisteren met commentaar van René van den Berg en Bert Kous en de analyse van Robby Alflen. Bij iedere wedstrijd verschijnt er een artikel over de wedstrijd met daarin een knop om het audioverslag aan te zetten. Het makkelijkste volg je de wedstrijden via onze app. Voor iPhone of iPad kun je hier terecht. Gebruikers van Android gaan hier naar toe.

Wil je altijd een seintje krijgen als we live gaan? Dat is heel eenvoudig: in de RTV Utrecht-app ga je rechtsonder naar het menu en helemaal onderaan naar ‘instellingen’. Klik dan op ‘notificaties’ en je kan de sport dan aanzetten. Bij iedere wedstrijd sturen we je dan een berichtje zodat je het verslag meteen kunt volgen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

FC Utrecht geeft voorsprong weg tegen Heerenveen: 'Als je zorgvuldiger bent win je hier' (2024)
Top Articles
NEWS: Discover the Disney Destiny Day 2 – Villains on Disney Cruise Line’s Newest Ship - DisneyLists.com
Disney Cruise Line’s new ship, Disney Destiny to feature Cruella de Vil Lounge and Haunted Mansion Bar
Genesis Parsippany
How To Do A Springboard Attack In Wwe 2K22
Free Atm For Emerald Card Near Me
Zitobox 5000 Free Coins 2023
Gunshots, panic and then fury - BBC correspondent's account of Trump shooting
Ncaaf Reference
Strange World Showtimes Near Cmx Downtown At The Gardens 16
Danielle Longet
Craigslist Dog Kennels For Sale
Best Restaurants Ventnor
Newgate Honda
Morocco Forum Tripadvisor
Moparts Com Forum
Craigslist Edmond Oklahoma
Download Center | Habasit
Tamilrockers Movies 2023 Download
Morristown Daily Record Obituary
Hermitcraft Texture Pack
Decosmo Industrial Auctions
Ups Print Store Near Me
Timeforce Choctaw
Dr Ayad Alsaadi
Evil Dead Rise Showtimes Near Regal Sawgrass & Imax
Rimworld Prison Break
1973 Coupe Comparo: HQ GTS 350 + XA Falcon GT + VH Charger E55 + Leyland Force 7V
Happy Homebodies Breakup
Reviews over Supersaver - Opiness - Spreekt uit ervaring
Disputes over ESPN, Disney and DirecTV go to the heart of TV's existential problems
پنل کاربری سایت همسریابی هلو
Hefkervelt Blog
Taylored Services Hardeeville Sc
Bj's Tires Near Me
Deepwoken: Best Attunement Tier List - Item Level Gaming
Dubois County Barter Page
Metra Union Pacific West Schedule
Hair Love Salon Bradley Beach
Boone County Sheriff 700 Report
Cygenoth
Craigslist Com Panama City Fl
Cnp Tx Venmo
Nail Salon Open On Monday Near Me
Frigidaire Fdsh450Laf Installation Manual
Is Ameriprise A Pyramid Scheme
Used Auto Parts in Houston 77013 | LKQ Pick Your Part
Tyrone Dave Chappelle Show Gif
Grandma's Portuguese Sweet Bread Recipe Made from Scratch
Tenichtop
Loss Payee And Lienholder Addresses And Contact Information Updated Daily Free List Bank Of America
Elizabethtown Mesothelioma Legal Question
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6153

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.